Next Move is een beweging van sport en geloof

Next Move is een beweging van christelijke sporters. We zijn dol op sport en geloven dat God elk mens en dus elke sporter liefheeft. Dat houden we niet voor onszelf maar delen we graag met iedereen in de sportwereld, omdat we het hen ook gunnen. We moedigen christelijke sporters aan om hun sporttalent ten volle in te zetten en terwijl ze dat doen, hun relatie met God te laten spreken door houding, woorden en gedrag. Tegelijk bieden we elke sporter de mogelijkheid om het christelijk geloof zelf te ontdekken.

De kracht van sport

We herkennen de onvoorstelbare kracht van sport. Sport verbindt en brengt mensen samen ongeacht status, etniciteit en religie. Sport zorgt ervoor dat we veel mensen ontmoeten, bijvoorbeeld in de wijk, op de sportvereniging of in een team. Miljoenen mensen wereldwijd delen passie voor sport en het bereik van de sportbeweging is ongekend groot.

Partners van de kerk

We geloven dat de kerk dé plek is waar christenen groeien in hun relatie met God. Wij zijn dus absoluut geen vervanging van de kerk. We hélpen de kerk om zich uit te strekken naar de mensen in haar omgeving. Het is voor iemand die niet gelooft vaak een enorme drempel om de kerk binnen te gaan. Dus brengen we de kerk naar het sportveld. Dat is voor iedere jongere bekende grond. Vanuit samen sporten ontstaat over en weer vertrouwen en openheid om het leven met elkaar te delen. Zo helpen we de kerk om aansluiting te vinden en relevant te blijven voor jongeren, zowel binnen als buiten de gemeente.

Specialist in de sportwereld

De sportwereld is onze natuurlijke omgeving. We zijn atleten en zijn dol op sporten. Daarom hebben we ook automatisch een klik met mede-sporters. We herkennen ons in hen, we weten wat er in atleten om gaat en ze liggen ons nauw aan het hart. We proberen ze op alle mogelijke manieren, vanuit liefde, te helpen. En omdat we geloven dat Gods liefde voor hen alles overstijgt, delen we dat graag met al onze club-, team-, sportgenoten.

Het internationale speelveld

Sport is één van de sterkste uniforme ‘talen’ in de wereld. Waar je ook komt, overal wordt gesport. Het gaat over landsgrenzen, voorbij aan etnische verschillen en overstijgt taalproblemen. Die kracht stelt ons in staat om wereldwijd een actief deelnemer te zijn in de talloze netwerken binnen de sportwereld. Niet verwonderlijk – gezien de kracht van sport- is het sportministrynetwerk wereldwijd zelfs het grootste missienetwerk. Het geeft toegang tot ontelbaar veel resources, een constante stroom van inspiratie en op onze beurt inspireren we wereldwijd vele organisaties die net als wij het evangelie delen in en door sport.