Leidersevent 2020 – Schotland

Ik mocht dit jaar voor Next Move het leidersevent 2020 organiseren. Dit is een weekend waar jonge leiders getraind en uitgedaagd worden. Dit jaar was dit in Schotland. Lees hieronder het verhaal van deelneemster Mandy.

 

Wat heb ik onwijs genoten van het Next Move leiders-event zeg! Het heeft me veel meer gebracht dan ik van tevoren had bedacht. Ik gaf me op voor het event omdat ik vooral nieuwsgierig was hoe sport daadwerkelijk als middel gebruikt kan worden om mensen dichter bij Jezus te brengen.

In Rotterdam organiseren we maandelijks een sportproject in de wijk Schiebroek. Ik kreeg de indruk dat het sportproject (nog) niet de vruchten bracht die ik van te voren had gehoopt dat het zou brengen. Met een aantal concrete vragen zoals “kan ik tijdens een sportproject wel over Jezus vertellen binnen een cultuur waarvan 90% van de kinderen moslim is?” stapte ik op de boot naar Schotland in de hoop hierop een antwoord te kunnen vinden. Nog niet wetend dat me zoveel meer te wachten stond.

Ik heb het leidersevent als erg waardevol ervaren. Naast dat ik concrete handvatten aangereikt heb gekregen voor m’n eigen sportproject, mocht ik zoveel meer ontdekken over mijn eigen leiderschapskarakter en kenmerken van goed leiderschap. Tijdens een ‘catch-me-if-you-can’-spel, in gesprekken met andere deelnemers, tijdens interessante workshops en onder een heuse ‘encouragement-shower’.

Ik ben dankbaar dat ik jullie (Next Move) door dit weekend heen mocht leren kennen en mocht meeproeven hoe jullie relaties leggen met jongeren op straat, hoe potentie wordt gezien en geloof hierin wordt uitgesproken om vervolgens ook nog eens een plek te bieden aan jongeren om zijn of haar talenten te laten groeien: wauw! Enorm inspirerend waar ik in Rotterdam zeker mee aan de slag kan!

“Leadership is empowering others
to step up and lead”

Dagelijks klinken er nog een aantal zinnen na die ik meeneem van dit
weekend: ‘leadership is empowering others to step up and lead’, ‘volg
mij na zoals ik Jezus navolg’ en hoe belangrijk het is om als leider te
kunnen uitleggen waarom je de dingen doet die je doet. Dit heeft
geresulteerd in gesprekken met God om opnieuw helder te krijgen WAAROM ik drie jaar geleden een sportproject ben begonnen in Rotterdam. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen. !

Reageer

*