Wake 2017!

Op 25 juni 2017 was het eindelijk dan zover, de eerste editie van tiener en jongeren evenement Wake! Dit alles vond plaats in het Hampshire hotel in Emmen en werd georganiseerd door “Promision” uit Emmen en “Insight” uit Nieuw-Buinen!

Hoe het allemaal begon

In mei 2016 Kwamen Natasja,Rick en Sven samen op de visie dag van Promision. We gingen hier nadenken hoe we de jongeren diensten van de gemeente in zouden vullen. Tijdens het brainstormen werden we enthousiast voor het idee om samen met een andere jongeren beweging iets te organiseren voor tieners en jongeren uit Drenthe. Iets was uniek was hier in de regio, wat laagdrempelig was en wat toegankelijk was voor alle tieners,jongeren en jeugdleiders!

Kort hierna werd er contact gelegd met Insight en werden de eerste gesprekken gepland. Hier ontstond een klik van beide kanten en werd en besloten om samen te gaan werken. Wake was officieel “geboren”!

Maar toen begon het pas echt

Toen begon het allemaal pas echt. We gingen zoeken naar de talenten bij beide partijen en moesten proberen om die samen te laten smelten. Na goed nadenken en goed er over praten kwamen we er uit. Hieruit ontstond o.a. de “Wake Worship band”! Deze band zou beide diensten gaan spelen en zou muzikanten uit beide jeugdbands hebben. Hierna begon het drukke voorbereiden. De promotie kwam op gang, sprekers werden geboekt en stichtingen werden benaderd. Zo werd steeds duidelijker hoe het evenement eruit kwam te zien.

Niet zonder slag of stoot.

De voorbereiding ging best soepel,tuurlijk was het wel zoeken naar hoe iedereen werkt en soms was het ook even aanpassen, maar toch was het best soepel. twee weken voor dat het evenement zou plaats vinden was er toch ineens best veel strijd. De kaartverkoop viel erg tegen en de medewerkers werden aangevallen door het rijk der duisternis. We gingen hard bidden en bleven geloof houden.

Daarna zagen we ineens de kaartverkoop omhoog schieten! Ook kwamen we andere mensen tegen die ons uit de brand hielpen op het gebied van medewerkers. We kregen steeds meer rust en het evenement kwam nu echt in zicht!

Eindelijk was het dan zover! Wake 2017!

25 juni 2017 was dan de dag! Na twee drukke dagen opbouwen en een zondag ochtend die erg vroeg was (7.00 aanwezig op locatie) begon om 13.30 de eerste dienst. Voor mij was het oprecht een voorrecht om te mogen spreken tijdens deze dienst. We mochten zo’n 250 tieners,jongeren en jeugdleiders ontvangen. Het was een onwijs krachtige dienst waar jongeren er voor kozen om hun geloof te gaan leven vanuit hun hart in plaats van vanuit hun verstand. De worship was super en God’s geest waaide door de zaal!

In het middag programma waren er Seminars van Coen Nuijten, Charles Campbell, en Karim Landoulsi. Daarnaast was er een lounge ruimte waar kleine optredens waren. Ook was er een ruimte die vol stond met standjes van o.a. Compassion, Stronglife en Operatie Mobilisatie. En als klap op de vuurpijl waren er ook nog optredens van De Rechtstaat en Roberto Rosso!

En dan denk je nu vast: Dat was het zeker?! Nou Nee! Na dit middag programma was er ook nog een avond dienst. Tijdens deze dienst kwam niemand anders dan Luke Brendling spreken. Luke was overgekomen uit Londen om te spreken over het thema: To good to be truth!

Het was een geweldige afsluiting van een geweldige dag! Opnieuw maakte tieners een keuze om terug te gaan naar de vader en de nieuwe identiteit die daar voor hen klaar lag aan te nemen! De avond werd afgesloten met een geweldig feest door de Wake worship band!

Check HIER de aftermovie!

Een leerzame periode

Door deze hele periode heb ik onwijs veel geleerd. Geleerd dat altijd alles in God’s hand is, Dat samenwerken met andere jeugdgroepen zo onwijs krachtig is en Dat God onwijs aan het werk is in Emmen. We geloven ook echt dat God ons geroepen heeft om dit te doen. Daarom ben ik ook trots om te zeggen dat volgend jaar Wake er opnieuw zal zijn!

Blijf op de hoogte:

Wil je op de hoogte blijven over wake? Like dan de facebook pagine van Wake,Promision en Insight!

 

Thanks voor het lezen!

Sven

 

Over de Auteur
Sven Dekker is 23 jaar en heeft een enorme passie voor het evangelie van Jezus Christus. Hij wil dat zichtbaar laten worden door zijn inzet bij verschillende organisaties en in zijn thuisgemeente de Vrije baptisten gemeente Emmen.

Reageer

*

captcha *