Samenwerking met Compassion

Zoals velen van jullie wel weten was ik de afgelopen zomer (assistent) coach bij ‘Royal Adventure’ op de betteld. Tijdens de eerste week werkte de betteld samen met stichting Compassion. Dit hield in dat ze hielpen bij het invullen van het onderwijs en daarnaast andere toffe dingen organiseerden. Op de vrijdag avond mocht ik spreken. Na die avond kwam er iemand van Compassion naar mij toe en zo zijn de eerste contacten geweest.

Een paar weken geleden hebben we contact gehad en een afspraak gepland. Die afspraak vond afgelopen dinsdag plaats. Compassion heeft aangegeven mij een talentvolle spreker te vinden en bood een samenwerking aan. Deze heb ik met beide handen aangenomen.

Ik ben onwijs trots op deze samenwerking en zie uit naar de spreekbeurten die ik mag gaan houden voor Compassion.

Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson.

 Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, waren wees of verstoten, omdat zij een Amerikaanse vader hadden.

Een-op-een
Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijnhulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Zijn inspiratie kwam uit Mattheüs 15:32: “I have compassion on the multitudes. I will not send them away.”

1,8 miljoen
Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim 1,8 miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken we in 26 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In Nederland is Compassion sinds 1996 actief

bron: www.compassion.nl

 

Over de Auteur
Sven Dekker is 23 jaar en heeft een enorme passie voor het evangelie van Jezus Christus. Hij wil dat zichtbaar laten worden door zijn inzet bij verschillende organisaties en in zijn thuisgemeente de Vrije baptisten gemeente Emmen.

Reageer

*

captcha *