Als God iets van je vraagt…

Het was een ochtend zoals alle ochtenden. Een ochtend die in deze periode (mei 2017) veel voorkwam. In deze periode waren er enkele dingen die heel erg in mijn hoofd speelden. Een van die dingen was mijn werk. In die periode had ik twee banen. Twee banen die eigenlijk niet heel erg goed samen gingen als ik keek naar de werkuren. Doordat ik al ruim anderhalf jaar bezig was om die twee dingen te combineren merkte ik dat mijn complete leven in het teken stond van mijn werk. Daarnaast deed ik al mijn dingen nog van de kerk. Ergens diep van binnen wist ik al dat ik hard over mijn grenzen aan het lopen was en merkte ik dat mijn accu echt leeg begon te raken.

Deze ochtend sprak ik met Natasja, de jeugdwerker van onze gemeente en één van mijn beste vrienden, en ze had het gevoel dat God iets tegen mij wilde zeggen. Ze vertelde dat ze dacht dat het goed was dat ik mijn contract niet zou verlengen bij DHL. Ze dacht dat God mij meer rust wilde geven zodat ik mij meer kon focussen op het werk dat ik mag doen voor Hem. Ik merkte dat ik dit onwijs spannend vond. Ik besefte me dat ik heel erg de controle wilde houden over mijn dagelijkse situaties. Ik had namelijk gewoon mijn huur en andere vaste lasten. Daarnaast was het zo dat mijn werk een beetje mijn God was geworden en dat ik niet verder was gaan groeien in mijn relatie met Hem! Ik wist niet zo goed wat ik met deze woorden moest en heb ze eigenlijk een beetje naast mij neergelegd.

De maanden gingen verder. Het jongerenevent Wake kwam en daarna de reis naar Israël. Na een geweldige tijd daar te hebben gehad kwam ik weer thuis van mijn vakantie. Na wat uitgerust te hebben van de reis sloeg ik mijn laptop open om even mijn mail te checken. Daar zag ik een bericht wat ik niet verwacht had, Mijn ontslag brief bij DHL. In verband met verschillende veranderingen bij DHL werd mijn contract niet verlengd en zou ik per ingang van 1 september uit dienst gaan. Toen ik dat las moest ik direct weer denken aan de woorden in mei. Zou het dan toch zo zijn dat die woorden klopten en dat God iets van me vroeg?

Twee dagen na het lezen van die mail had ik een gesprek met mijn baas. Daar gebeurde iets wat me nog meer in de war maakte. Hij deed mij een aanbod om wat meer uren vrij te zetten voor het werk zodat ik bij hem vast in dienst kon komen. Dit maakte mij helemaal in de war. Als ik dit deed kreeg ik nog veel meer zekerheid dan dat ik al had! Maar had ik dat nodig? Want in deze maanden was mijn huur namelijk al opgezegd en was ik tijdelijk terug gaan wonen bij mijn ouders. Ik ben gaan praten en gaan bidden. Na een tijdje merkte ik dat God me liet zien dat het goed was om meer in de rust te komen en om meer op Hem te gaan vertrouwen. Dat waren namelijk dingen die ik nog best moeilijk vond. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om het aanbod niet aan te nemen en meer te gaan vertrouwen op God.

Ik heb ervaren dat God iets van mij vroeg wat ik mega moeilijk vond. Iets wat spannend was en waardoor ik meer op Hem moet gaan vertrouwen. Maar dit was we het goeie om te doen. Als God iets van je vraagt dan zal Hij er altijd bij zijn. Zal Hij je ondersteunen en zo onwijs veel dingen leren. En als je dit leest dan wil ik je bemoedigen met deze woorden: Als God iets van je vraagt laat Hij je er niet alleen voor staan. Hij zorgt ervoor dat Zijn plan slaagt!

Jeremia 17   7Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is. 8Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot in de rivier. Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht.

 

Over de Auteur
Sven Dekker is 23 jaar en heeft een enorme passie voor het evangelie van Jezus Christus. Hij wil dat zichtbaar laten worden door zijn inzet bij verschillende organisaties en in zijn thuisgemeente de Vrije baptisten gemeente Emmen.

Reageer

*

captcha *